פרוטקולי תקשורת המצויים בבקרים מתוכנתים
CAN-bus – קנבס
(קיצור של Controller Area Network, לעיתים גם CAN network) הוא פרוטוקול תקשורת שתוכנן לאפשר למיקרו-בקרים והתקנים אחרים לתקשר האחד עם השני. במקורו, יועד לשימוש במערכות רכב אך משמש כיום גם בתחומים אחרים.
———-
DeviceNet- דוויס נט
זוהי רשת דיגיטלית המשמשת לתקשורת עם ההתקנים הפשוטים יותר. פרוטוקול זה מבוסס על טכנולוגית רשת אזור הבקר(CAN) אשר נמצא בשימוש גם בכלי רכב.
שניהם DeviceNet ו- Ethernet / IP משתמשים ב- Common Industrial Protocol) CIP)———-
Ethernet / IP – אתרנט איי פי
פרוטוקול תעשייתי( Ethernet / IP) משתמש בפרוטוקול ה- Ethernet כדי להתחבר להתקנים שונים.
———-
Mod-bus RTU /TCP IP – מודבס
מודבס הוא פרוטוקול תקשורת טורית לבקרה תעשייתית. מודבס משמש לחיבור טורי של בקרים ושל אביזרי בקרה מיצרנים שונים.
בשנים האחרונות תקשורת האתרנט התעשייתית (Ethernet/IP) תופסת אט-אט את מקומו של פרוטוקול המודבס, אולם יצרנים רבים עדיין מספקים את הציוד שלהם עם ממשק מודבס מובנה.
———-
EtherCAT – התר קאט
EtherCAT היא טכנולוגיה זמן אמת של ה- Ethernet התעשייתי המתמקדת במחזורים קצרים (<= 100 מיקרו שניות). כל התקן קורא את הנתונים של המסגרת שלו ומכניס נתונים למסמך תוך כדי הורדת הנתונים. המידע מסגרת מידע יכול להיות קטן כמו כמה סיביות עד לקילובייטים. אם הבקר מבקש מידע ממכשיר אחד בלבד, זרם הנתונים יהיו קצרים יותר ומהיר יותר בהשוואה לאיסוף מידע מכל המכשירים .
———-
RS-422
באמצעות שידור נתונים בצורה דיפרנציאלית, RS-422 מסוגל להעביר נתונים בקצבים גבוהים יותר ולמרחקים ארוכים יותר. התקדמות זו אפשרה גם לחבר עד 10 התקנים לאותו התקן. פרוטוקול זה שודרג ל- RS-485.
———-
RS-485
לאחר ההטמעה של RS-422, פרוטוקול RS-485 היה מסוגל להשיג רשת עם נקודות חיבור מרובות התקנים והתקנים יכולים לתקשר אחד עם השני באותו הזמן.